Pages

Thursday, 25 October 2012

Majukan sukan angkat berat, tinju di FeldaMOHD. ISA (dua dari kanan) beramah mesra dengan pemenang sukan angkat berat sambil diperhatikan oleh Zafarul Akbar (kanan) di Kompleks Majlis Sukan Negeri di Seremban semalam.SEREMBAN - Sukan angkat berat dan tinju akan dikembangkan di 11 wilayah Tanah Rancangan Felda di seluruh negara bagi mencungkil bakat baharu dalam kalangan anak muda warga Felda.
Presiden Persatuan Presiden Tinju Malaysia, Tan Sri Mohd. Isa Abdul Samad berkata, usaha itu bertujuan melahirkan atlet pelapis dalam dua bidang sukan berkenaan.
"Bagi menjayakannya Majlis Sukan Felda dengan kerjasama dua persatuan sukan ini akan diberi tanggungjawab untuk mengendalikan program di 11 wilayah Felda yang telah dikenal pasti.
"Platform ini akan memberi peluang anak-anak muda Felda untuk bersaing dan menimba pengalaman di peringkat tempatan dan antarabangsa," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Majlis Penutupan Kejohanan Angkat Berat Bawah 16 Tahun Kebangsaan 2012 di Kompleks Majlis Sukan Negeri di sini semalam.


Paku said : Felda Berkhidmat untuk Warga FELDA

No comments:

Post a Comment