Pages

Thursday, 25 October 2012

100 belia felda sertai Imam Muda
ISA (tengah) menyampaikan sijil kepada peserta kursus Imam Muda Felda siri pertama 2012 di Bangi semalam.BANGI – Seramai 100 orang belia dari 11 wilayah Felda di seluruh negara diberikan peluang mengikuti kursus intensif Imam Muda Siri Pertama 2012 anjuran Lembaga Pembangunan Tanah Persekutuan (Felda) bagi menyediakan generasi pelapis imam muda pada masa akan datang.
Pengerusi Kumpulan Felda, Tan Sri Isa Samad berkata, program tersebut dilaksanakan selepas menyedari penglibatan golongan muda dalam menggalas tugas sebagai pemimpin masyarakat seperti imam semakin berkurangan terutamanya di kawasan perkampungan.
“Kalau dahulu orang di bandar sanggup mencari imam dan kadi hingga ke ceruk kampung, kini sudah ramai tokoh agama tinggal di bandar.
“Imam di kampung pula semakin berkurangan dan Felda beranggapan jika perkara ini berterusan, penduduk di kampung akan kekurangan pelapis yang boleh dijadikan sumber rujukan hal ehwal agama pada masa akan datang,” katanya.
Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas majlis penutup kursus Imam Muda Felda siri pertama 2012 di sini semalam.


Paku Said : Felda Sentiasa meningkatkan Syiar Islam

No comments:

Post a Comment